Vlak na de geboorte

Na de geboorte van je kindje krijg je weer hulp van verschillende mensen. Kort na de bevalling en bij problemen rondom de bevalling zal jouw verloskundige je helpen. In de eerste week na de bevalling (of langer wanneer nodig) word je geholpen door een kraamverzorgende. Zij helpen bij de verzorging van de baby en helpen in het huishouden. In die periode kun je alle vragen rondom je kindje, over het herstel na de bevalling en over de band met jouw kindje aan de kraamverzorgende stellen.

Na deze periode zal het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) je verder begeleiden in de opvoeding en gezondheid van je kindje. Voor vragen over jouw eigen gezondheid (zowel fysiek als mentaal) of die van je kindje kun je ook altijd terecht bij jouw eigen huisarts. Wanneer zij je vragen niet kunnen beantwoorden, of je niet kunnen helpen met jouw specifieke probleem, kunnen zij je verwijzen naar meer specialistische hulp.

Heb je in de eerste weken vragen over borstvoeding? Je kunt altijd vragen stellen aan jouw verloskundige en de kraamzorg. Wanneer zij niet direct jouw vragen kunnen beantwoorden, kunnen zij je doorverwijzen naar een lactatiespreekuur van je verloskundigen praktijk of van het CJG
Ben je opzoek naar advies over het gebruik van medicatie voor een psychiatrische aandoening in combinatie van borstvoeding? Dan kan je, naast jouw eigen verloskundigen, terecht bij jouw psychiater, Antes GGZ of Praktijk voor Zwangerschap en Psychiatrie.
Heb je problemen met verslaving en ben je op zoek naar advies over het geven van borstvoeding? Hiervoor kun je terecht op de verloskunde afdeling van het Erasmus MC en bij Antes GGZ.